MENU

Har du husket at vaske din madras?

Vi tilbringer omkring en tredje del af vores liv i sengen, når vi sover. Det betyder derfor også, at din madras er en magnet for både snavs, støv og kropsvæsker. Gennemsnitligt sveder et menneske mellem 2 til 10 deciliter sved hver eneste nat. Det kan på et år løbe op i adskillige liter sved, og derfor er det en rigtig god ide, at du jævnligt vasker og banker din madras, således den kan holde sig frisk i mange år.


Sådan vasker du din madras

En god rengøringsrutine kan give din madras flere års levetid, og dermed kan du i sidste ende spare en masse penge, ved blot at foretage enkelte ting. Her får du et par gode råd til at holde din madras ren.

Fjern dårlig lugt:

Hvis din madras lugter dårligt, kan du komme lugtproblemerne til livs med en simpel blanding af Rodalon og vand i en 1:10 opløsning. Derefter dupper du Rodalonen på pletterne med en klud eller en børste, og lader opløsningen virke i en halv times tid. Rens efter med vand og lad området tørre helt, inden du lægger et lagen på igen. Hvis du ikke har Rodalon, kan du også fjerne den dårlige lugt med en gang natron, som du bare drysser på pletten og fjerner igen med en støvsuger efter 10 minutter. 

Brug damp:

Hvis du har en damprenser, kan du effektivt rense din madras. Dampen fra din damprenser har en temperatur på omkring 100 til 110 grader, og dermed kan du faktisk også desinficere og dræbe de bakterier din madras måtte gemme på. Damprenseren fjerner i øvrigt også dårlig luft.

Inden du benytter dig af damprenseren, skal du huske at støvsuge din madras og fjerne eventuelle pletter, således de ikke gror ind i stoffet. Inden du lægger lagen på madrassen igen, skal du være sikker på, at madrassen er helt tør.  


Kom pletterne til livs

Er pletterne på din madras særligt genstridige, må du ty til nogle skrappere midler, og her kan du blandt andet forsøge dig med en blanding af eddike og syre. Du kan her vælge mellem 10 % citronsyre eller 10 % oxalsyre.

Måden du laver blandingen på er ved at hælde en halv liter vand i en spand, derefter tilføjer du en halv liter eddike, og til sidst tilføjer du en 1 deciliter 10 % citronsyre eller oxalsyre. Sørg for at du blander syren i vandet og ikke omvendt.

Derefter renser du madrassen ved at duppe opløsningen på pletterne med en klud eller svamp. Lad opløsningen virke i 15 minutter og vask madrassen efter med en vredet klud med koldt vand. Madrassen skal efterfølgende have lov til at tørre i omkring 6 timer, før du lægger et lagen på igen.

Husk ligeledes at sørge for masser af udluftning, da både eddike og syre afgiver en kraftig lugt.


Tid til nye madrasser?

Hvis du har behov for nye madrasser, har vi hos Nordfjeld et stort udvalg af madrasser til enhver type. Vi tilbyder Danmarks bedste priser og service, og så er vi i øvrigt en af landets ældste sengebutikker, og du kan derfor være sikker på, at du får et par gode råd med på vejen, således du kan tage herfra med den bedste madras.