Sådan finder du den rette hovedpude, hvis du har nakkeproblemer

Vågner du tit om natten, fordi du har ligget uroligt? Og er det ikke unormalt, at du er øm i nakken, når du vågner om morgenen? Så kan det godt være, at du skal overveje at få skiftet din nuværende hovedpude ud med et bedre og sundere alternativ.

Det er nemlig vigtigt, at din rygsøjle forbliver i en neutral position hele natten igennem, og her er en støttende hovedpude med en god bæreevne nødvendigt. Her får du et par gode tips og tricks, når du skal shoppe nye hovedpuder.

HVILKEN HOVEDPUDE SKAL JEG VÆLGE?

For nogle er det lige meget, hvilken pude de vælger, så længe den er blød og billig. Men hovedpuden spiller faktisk en vigtigere rolle for din søvnkvalitet, end man lige skulle tro.

Når du skal ud og købe ny hovedpude, skal du først og fremmest vælge en pude, der har den rette tykkelse. Og her er det afgørende, om du ligger på ryggen eller på siden, for hvis du ligger på siden, skal du have en hovedpude, som er væsentligt tykkere end, hvis du ligger på ryggen.

SÅDAN FINDER DU DEN RETTE HOVEDPUDE

Det er ret nemt at finde ud af, hvilken hovedpude du bør vælge, men først og fremmest er det vigtigt at få afklaret om du sover på siden eller på ryggen, da du ellers skal ud og vælge forskellige hovedpuder.

Den ideelle hovedpude til dig, der foretrækker at sove på siden, er:

  • en høj pude, der sørger for at give hovedet den rette støtte.
  • en fast pude, da fyldet ikke må flytte sig, så hovedet falder ned.
  • en fyldig pude, så den udfylder pladsen mellem dit hoved og madrassen.

Hvis du derimod er typen, som sover falder i søvn på ryggen, og som sover på ryggen hele natten igennem, bør du lede efter en hovedpude, som:

  • er lav i højden.
  • giver støtte primært under nakken.
  • er i et fast materiale, som holder rygsøjlen i den samme position.

Hvis du både sover på ryggen og på siden, kan du med fordel vælge en ergonomisk model, som kan tilpasses efter din sovestilling, så din rygsøjle er i en neutral position hele natten igennem.

Hvis du foretrækker at sove på maven, er det egentlige råd, at du finder en anden sovestilling, da din nakke får et unaturligt knæk bagover.

HVAD MED FYLDET?

Når du skal vælge en hovedpude, så kan du vælge mellem flere forskellige typer fyld, og grundlæggende kan du vælge mellem tre forskellige typer:

Naturfyld

En hovedpude af naturfyld består hovedsageligt at dun og fjer, men de kommer også med andre materialer som uld og silke. En hovedpude med naturfyld føles meget blød, og du kan nemt flytte rundt på fyldet, således du kan tilpasse til den til din sovestilling.

Syntetisk fyld

En pude med syntetisk fyld er oftest mere elastisk end en pude med naturfyld, men de kan til gengæld også være svære at forme efter din sovestilling, hvilket på sigt kan give nakkesmerter.

Skum/latex fyld

Har puden specialfyld af eksempelvis skum eller latex, får du en hovedpude som giver dig maksimalt støtte. Fyldet er nemlig lavet af meget kompakte materialer, og det betyder at de er særligt gode til at aflaste dine muskler og led, ligesom de også sørger for en bedre bloggennemstrømning i hele kroppen, så du ikke vågner op med spændingshovedpine.

FIND DINE NYE HOVEDPUDER HOS NORDFJELD

Hos Nordfjeld har vi over 60 års erfaring med puder og dyner, og det betyder, at vi ikke kun kan levere de bedste priser i landet, vi kan også levere den allerbedste service. Du kan derfor trygt finde dine nye hovedpuder her på siden eller i vores forretning i Odense.