Find den rette seng og få en god nats søvn

Er det blevet tid til at skifte den gamle seng ud? Her på Nordfjeld finder du en stort udvalg af senge, og det kan være lidt af en jungle at finde den rette seng, som passer lige til dig. En seng kan være en dyr investering, men til gengæld er det også en investering, som holder i mindst 10 år. Med den lange tidshorisont in mente, så sætter det også store krav, når du skal ud og finde den rette seng til dig og din partner. Her får du et par gode råd med på vejen, så du ikke ender ud med at træffe det forkerte valg.

HUSK PÅ HØJDEN OG DRØJDEN

Noget af det vigtigste, du skal tage højde for, når du skal vælge en ny seng, er din højde og din drøjde. Din kropsvægt er ikke underordnet, når det kommer til at finde den rette madras. Det er nemlig vigtigt for din nattesøvn, at sengen har den rette fasthed, ellers risikerer du at vågne op med hold i nakken og rygsmerter. Det betyder også, at hvis du deler den samme madras med en ægtefælle, at I højst sandsynligt skal have forskellige madrasser, for en gennemsnitlig mand på 83 kg, skal have en væsentligt fastere seng end konen der måske kun vejer 50-60 kg.

Ligeledes anbefales det, at hvis du har brede hofter, skuldre eller en fyldig bagdel, at du vælger en madras med zoneinddeling, for hofterne, skulderne og bagdelen skal helst gerne have mulighed for at kunne synke lidt længere ned end resten af kroppen, således at rygsøjlen holder en neutral stilling.

SÅDAN FINDER DU DEN RETTE MADRAS

Når du skal ud og finde din madras, kan du med ganske få test finde en madras, der passer lige præcis til din kropsbygning. Det vigtigste, når du sover, er, at din rygsøjle er parallel med sengesiden, når du ligger på ryggen og siden.

Testen kræver, at du har en kæreste eller en ven med, og det du egentlig blot skal gøre er, at du skal lægge dig på sengen, derefter skal din kæreste eller ven føre sin hånd ind under lænden på dig. Kan vedkommende ikke det, så har du fundet en seng, som passer til din vægt.

Det er nemlig vigtigt, at lænden får komplet støtte af sengen, og at lænden ikke svæver i luften, da du ellers vil opleve muskelsmerter og irritation efter længere tid.

FORSKELLIGE FORMER FOR MADRASSER

Der findes forskellige former for madrasser, og du kan således få både boksmadrasser og springmadrasser. Det er ikke helt ligegyldigt, hvilken slags madras du vælger, så du får her en kort beskrivelse af de enkelte madrasser.

Boksmadras

En boksmadras er en madras, som du kan bruge uden at have behov for en lamelbund eller en underseng. Dermed bliver en seng med boksmadras også væsentligt billigere end en seng med en springmadras.

Boksmadrassen har dog den ulempe, at den udelukkende består af en serie fjedre, og at du derfor kan forvente at nogle af disse fjedre vil blive slappe med tiden, hvis du ligger i den samme side hele tiden. Dette kan du modarbejde, ved at vende madrassen, således du slider mere jævnt på madrassen.

Springmadras

En springmadras har modsat en boksmadras behov for en underseng eller en lamelbund, og derfor skal du også have anskaffet dig dette, hvis du tidligere har haft en boksmadras med ben eller meder.

Med en springmadras har du ligeledes også mulighed for at få en madras med zoneinddelinger. Dette er med til at give en mere behagelig søvn, da de tunge områder på kroppen, såsom hofterne, presser mere ned i enkelte zoner, fremfor at hele madrassen presses ned, som man typisk ser det ved en boksmadras.

Topmadras

En god topmadras er med til at beskytte din springmadras eller boksmadras, og er således med til at sikre at din madras holder i længere tid. Du kan med en topmadras vælge mellem flere løsninger, alt efter dine egne behov. Du kan eksempelvis vælge en topmadras, som er mere fast i det, og dermed får du en seng, der er ganske velegnet til dig, der har former eller er lidt tungere.

Hvis du er typen, som har det varmt om natten, kan du også få en topmadras, som har en kølende effekt.

Du skal dog være opmærksom på, at en topmadras ikke holder i lige så lang tid som en springmadras eller topmadras, og den skal derfor udskiftes oftere. Topmadrassen er nemlig lavet af skum, som bliver nedbrudt hurtigere, og derfor må du forvente at skulle skifte din topmadras ud efter cirka 5 år, hvis du gerne vil sikre dig en god søvnkvalitet.

VI KAN HJÆLPE DIG MED AT FINDE DEN RETTE MADRAS

Hos Nordfjeld kan du finde din næste madras. Vi har mange års erfaring i branchen, og vi er en af de ældste sengebutikker i landet. Derfor kan vi også love dig, at vi tilbyder den bedste service i branchen, og at vi leverer nogle af de bedste priser.